w a n n u r s y a r i f a h

Yahudi

Yahudi

Assalamualaiku,.israel sudah seringkali risau terhadap malaysia.Kerisauan ini semakin hari membuatkan mereka mula tidak senang untuk menikmati minum pagi mahupun makan malam.Dala ingatan mereka cukup risau jika malaysia ini menjadi suatu tempat yang subuh kepada pejuang-pejuang islam.

Kerisauan israel terhadap negara-negara yang tidak memihak kepada mereka seperti sekutu-sekutu penyembah iblis lain sering di tuduh sebagai tempat untuk melatih pejuang yang mereka sering label sebagai penganas,sedang mereka sendiri terus menerus menganas tanpa henti di timur tengah.Sungguhpun demikian,israel tidak menyedari perilaku mereka itulah sepatutnya di label penganas kepada manusia yang ingin hidup dalam keamanan.Penganas tidak akan mengaku mereka sebagai penganas.


Mereka pada hakikatnya mahu menghapuskan kumpulan-kumpulan yang menentang mereka agar suatu masa kelak pasukan mereka tidak akan menjadi tentang kepada sebuah kelahiran negara zion itu.

Negara zion adalah matlamat mereka.Mereka tidak mahu ada tentang keatasnya.Keselamatan perlu diperluaskan bukan setakat di timur tengah,malahan di seluruh dunia patuh kepada arahan zionis.

Antara kumpulan menjadikan mereka sering tidak lena dibuai mimpi adalah harakahtul al-muqowwama al-islamiyah (HAMAS) yang menumpukan perhatian kepada kemerdekaan bagi palestin.Hamas bergerak kehadapan untuk membela rakyat mereka dari kezaliman zionis sendiri.Dan juga bagi melindungi warga gaza serta wilayah mereka dari dirampas oleh zionis.

Penduduk Di Halau

Saya masih ingin suatu babak dalam sebuah filem setelah beberapa penjanjian antara israel dan negara arab lain (saya tak berapa pastilah negara arab yang mana,tapi arab saudi pasti ada dalam perjanjian tersebut) yang mana kemasukkan warga yahudi secara beramai-ramai ke wilayah palestin.Didalam filem itu (filem sejarah lama) saya lihat bagaimana seorang yahudi dengan membawa beg dan kelengkapan lain,masuk ke rumah warga palestin walaupun ada orang palestin di dalamnya.Yahudi itu masuk kerumah milik orang palestin tanpa rasa malu dan membuat sebagai rumah sendiri,serta menghalau orang palestin itu keluar rumah sedangkan rumah itu miliknya.Jadi lelaki itu tidak ada pilihan lain kerana banyak tentera-tentera zionis telah ada di kawasan mereka.Tambahan pula,orang-orang yahudi lain telah banyak yang sampai di situ.Apabila lelaki palestin itu mengalah dan keluar dari rumahnya,dia melihat bahawa ramai pemilik-pemilik rumah tersebut di halau keluar dan mereka bergerak dari tempat itu.Barulah mereka tahu bahawa tanah-tanah mereka,rumah-rumah mereka dirampas tanpa ada halangan.Peristiwa ini berlaku dalam berlatar belakang sekitar 60-an.


Tanah Palestin

Saya yang menonton filem tersebut merasa geram terhadap orang-orang yahudi yang datang beramai-ramai lalu masuk kerumah orang palestin dan menghalau tuan rumah tersebut keluar seolah-olah mereka tidak membayar sewa rumah berbulan-bulan,padahal itulah rumah mereka.

Sebenarnya lebih dari itu tingkah laku mereka.Namun hingga kini masih belum dapat di hentikan tindakkan mereka dari menjajah palestin yang semakin lama wilayah bagi penduduk palestin untuk meneruskan hidup semakin sempit ditambahkan lagi akses kepada bekalan ubatan dan makanan agak terhad.Juga bekalan kuasa elektrik kerap mereka sekat dan ada had masa.


Protokol Zion

Mereka sepatutnya jika ingin duduk tinggal di
palestin,tidaklah patut berlaku begitu.Mereka boleh sahaja tinggat bersama warga palestin lain dan kekal disitu bersama-sama keturunan mereka.Namun mereka tidak berfikiran begitu,wilayah itu ingin mereka miliki secara mutlak.Mereka telah ada protokol bagi mereka.Protokol ini menjadikan taraf mereka (yahudi) tinggi dari yang lain.Mereka mahu menjadikan bangsa lain sebagai tidak bernilai.Allah swt tidak menyukai kaum sebegini,di mana mereka kerap menyombong diri terlebih.Mereka akan melakukan kerosakkan di bumi ini sebanyak dua kali.Dan itu mungkin sebahagian dari kerosakkan yang Allah swt nyatakan didalam al-quran.

Sejak dari dulu lagi mereka ini kerap menyimpang dari fitrah kehidupan sebenar.Apakah salahnya jika mereka duduk dan hidup damai bersama yang lain.Mereka tidak sedikit pun memberi belas kasihan termasuk kepada anak-anak kecil.


Tanah Yang Di Janjikan

Mereka ada kepercayaan bahawa tanah yang dijanjikan untuk mereka sekaligus membolehkan mereka bermatlamat bahawa penubuhan negara zion tetap berlaku.

Dengan secara berperingkat,permulaannya adalah menerusi palestin sebelum pembesaran ke wilayah lain apabila peralihan kuasa berlaku.

Atau juga setelah ketua mereka zahir kelak.Dan pada masa itu,tempat untuk umat islam berlindung adalah sangat terhad kepada 3 atau empat tempat.Yakni Mekah,Madinah juga sebahagiannya berada di al-aqsa.Mungkin sebahagian lain berada di thursina tempat Nabi Musa a.s bercakap dengan Allah secara langsung.

Adakah ini akan menjadi kenyataan ? Sesungguhnya mereka akan melakukan kerosakan dibumi dua kali.Dan setiap kerosakan itu ada pembalasannya.Mereka akan melakukannya,namun Allah menyediakan suatu rahsia yang istimewa buat mereka,yang mana tidak satu yahudi pun akan dapat tinggal di muka bumi ini kelak.Mereka bukanlah berperang dengan manusia,akan tetapi sedang berperang dengan Allah swt.Dan mereka tidak akan berjaya.Satu Untuk Yahudi

Dan apabila batu serta tumbuhan menyingkap tadbir kelak,tidak ada tanah bumi membiarkan mereka berjalan lagi melainkan tinggal satu buat mereka.Apabila habis waktunya,maka mencarilah apa yang di tinggalkan untuk mereka (yahudi) pohom yang tidak berbuah cuma rengdang keadaannya.0 Komentar untuk "Yahudi"

Popular Posts

Back To Top