w a n n u r s y a r i f a h

WANG SYILING PENYELAMAT




Syiling
sebagai penyelamat
credit -foto

Pernahkah anda menghadapi situasi sukar? Tahukah anda dengan menyimpan sedikit syiling di dalam kocek anda mampu menyelamatkan anda di kala sukar?





Haaa
? Bagaimanakah?

Duit syiling mampu menyelamatkan anda apabila menghadapi situasi berikut:-
*berada keseorangan di luar rumah.
*bateri handphone anda habis.
*berada di kawasan luar liputan di saat anda dalam kesusahan.
*anak anda yang tidak membawa handphon ke sekolah boleh menghubungi anda menerusi public phone.
*kredit handphone kehabisan sedangkan kedai topup tutup.
*dan lain lain situasi kecemasan tidak di duga.

Mulakan Simpan sedikit syiling di dalam kocek anda

Bagi sesetengah orang,wang syiling hanya memberatkan kocek seluar dan menyukarkan pengerakkan.akan tetapi bagi sesetengah yang lain pula,kesedaran mengenai pentingnya wang syiling di kala saat sukar berkemungkinan menjadi talian hayat untuk mereka.

Mereka yang sedar akan ini sudah tentu akan membiarkan sekurang kurangnya 10¢ mesti ada dalam kocek.nilai ini mampu menyelamatkan keadaan jika mengalaminya.dan sejak itu juga saya memastikan wang syiling sentiasa ada bersama saya di luar rumah





Telefon
awam

Telefon awam sangat berguna kepada semua.malah,di waktu kritikal itu,ianya boleh menjadi penentu keadaan anda.dengan bebekalkan wang syiling itu,anda boleh meminta bantu segera dengan menghubungi sesiapa yang anda perlukan.

Untuk menangani situasi sukar,Apa yang anda perlukan adalah seperti berikut:-
*jika anak anda tiada handphone,boleh menyuruhnya hafal nombor handphone/rumah anda.
*suruh anak anda sentiasa menyimpan sedikit syiling dan sentiasa membawanya bersama andai berada di luar rumah.
*salin nombor penting dari handphone anda ke kertas kosong.(untuk kegunaan hp yang kehabisan bateri).
*simpan syiling 10¢,20¢,dan 50¢ untuk kegunaan public phone.(sesetengahnya mungkin hanya menerima bentuk syiling yang beza beza).
*bawa bateri tambahan jika ada.



Itu
sahaja tips menghadapi detik sukar dengan wang syiling.semoga bermanfaaat.
Jazzakallahu khairan ^_^×

6 Komentar untuk "WANG SYILING PENYELAMAT"

Ada lagi ke telefon kotak tu kak? Tedi selalu tengok kotak je tinggal..

Haa...nim la public phone zaman techik² akak.nk terjongkit dibuatnye tu.la nim semua da cngih da..

owh, haha... kecik2 dah pandai gayut

tapi malangnya, kebanyakan telefon awam kat malaysia ni tak boleh nak guna sebab rosak akibat vandalisme.

p/s: jemput join giveaway kami.
http://rexylla.blogspot.com/2013/12/rexylla-fb-page-launching-giveaway.html

Popular Posts

Back To Top