w a n n u r s y a r i f a h

TUTORIAL & REVIEW MENGUNAKAN SOFFICE/BLOGPOST UNTUK ANDROID


Soffice app untuk android

Assalamualaiku

Tutorial & review mengenai soffice untuk pengguna tablet.disini saya ulas mengenai soffice.bagi kebanyakkan blogger yang mula menjadikan tablet mereka sebagai gadget mudah alih untuk berblogger,applikasi edit entry yang ringan dan simple pasti menjadi pilihan.maksudnya tak berat masa loading tu.atau ia juga boleh di buat menerusi offline.

Kelebihan soffice
-menggunakan soffice boleh di muat naik foto ke blog.
-edit entry dan buat entry.
-masukkan link dalam entry.
-boleh di gunakan untuk offline semasa edit/buat entry sebelum publish.
-mudah serta simple.
-android versi 4.0.4 dan terkini juga boleh menggunakan app ini




Screen shot untuk soffice
link soffice for android


Blogpost app untuk pengguna tablet

Bagi blogpost pula,saya menggunakannya untuk backup semula entry yang di buat di soffice yang mana soffice tidak mampu untuk center kan foto.mak dengan itu,app blogpost ni hanya saya gunakan untuk besarkan saiz tulisan,centerkkan foto,warnakan tulisan dan tekknikal yang lain.

Kelebihan blogpost
-boleh centerkan foto yang tidak dapat dibuat melalui soffice.
-besarkan/kecikan tulisan entry.
-masukan link dalam entry.
-entry boleh edit offline sebelum publish menggunakan intenet.
-android versi 4.0.4 dan terkini boleh menggunakan nya.

Upload foto
-blogpost hanya support foto menerusi album online seperti picasa.upload menerusi offline tidak boleh.
-anda harus upload terlebih dahulu melalui soffice supaya foto tersebut tersimpan melalui blog anda.(kira foto tu dah online la).tak pelu guna picasa dah kalau tak ada.



Screen shot untuk blogpost
link

tutorial cara guna disini

2 Komentar untuk "TUTORIAL & REVIEW MENGUNAKAN SOFFICE/BLOGPOST UNTUK ANDROID"

nice.. nak try la..hehe..
^____________________________^

Chayok² abak.nak tgok abak buat entry guna android plok ^_^×

Popular Posts

Back To Top