w a n n u r s y a r i f a h

TUTORIAL LETAK MENU BAR DI BLOG

Tutorial membuat menu bar di blog

Assalamualaikum.tutorial menu bar blog ni saya buat untuk mereka yang tercari cari bagaimana ingin membuat menu bar blog (blogger).yang ni untuk platform blogger selain tu saya tak pandai.maaf.

Sangat mudah.


Untuk membuat menu bar blog anda,maka kita perlu masuk ke dashboard.selepas itu pilih lah page seperti di atas.


Pilih dulu di mana nak letak menu bar kita ni.
Kalau nak letak atas pilih lah top.atau side bar jika nak letak di sisi blog anda.


Sesudah selesai pilih kat mana nak letak site map kita tu,maka tekan pula new page kemudian tekan add address ye.saya buat gini jew pun.


Garisan kuning-isi tajuk untuk menu bar.
Garisan merah-isi url website anda.anda boleh letak label post juga disitu.

Label post entri.
-bagi mereka yang ada label atau tag,pergi ke mana² entri anda yang ada tag tu kemudian tekan tag dan akan keluar banyak lah kan entri yang di tag dengan nya.sekarang ambil url tu lepas tu paste saja garisan merah seperti di atas.save.tengok balik blog anda,jika menjadi,boleh teruskan proses sama jika nak ye.

Selesai sudah tutorial cara nak buat menu bar blog.maaf sebab semalam saya tak buat entri.sebab sibuk sikit dengan kerja.
Ma'as salama yaa ikhwah ^_^×

0 Komentar untuk "TUTORIAL LETAK MENU BAR DI BLOG"

Popular Posts

Back To Top