w a n n u r s y a r i f a h

TUTORIAL CARA TAMBAH AKAUN BANK DALAM PAYPAL

TUTORIAL CARA TAMBAH AKAUN BANK DALAM PAYPAL
Assalamualaikum semua.sekarang saya tengok ramai dah ada akaun paypal kan..mudah tak nak buat urus niaga sekarang ni ? Lebih mudah kan.kita tak perlu nak keluar pergi bank dah untuk buat bayaran pada pembelian online ni.sekarang,bagi yang belum tahu macam mana nak tambah akaun bank tempatan ni,saya akan berikan cara cara nya.
Bagi yang belum tahu dan belum ada akaun paypal,boleh lah ke paypal sistem online & tutorial .
Baiklah,sekarang kita terus ke proses cara ingin menambah akaun bank tempatan di akaun paypal.kalau boleh ada akaun bank,sila memohon di bank berhampiran anda.


LANGKAH PERTAMA
Anda login ke akaun paypal anda tu seperti sedia adanya.


LANGKAH KEDUA
Anda pergi ke profail akaun anda.seperti gambar rajah di atas.tekan profail tu.


LANGKAH TIGA
Anda klik bahagian my money tu.


LANGKAH EMPAT
Isikan maklumat yang di perlukan.No.akaun bank anda,nama bank anda dan lokasi bank (Negara).
Yang kotak merah tu ringkasan nama bank anda.rujuk gambar rajah di bawah atau klik di kotak yang saya tanda kan tu.


Macam ni.ni ringkas nama bank anda.


LANGKAH LIMA
Setelah isi semua butiran dengan tepat,klik save.maka itu akan keluar seperti gambarajah di atas.


LANGKAH ENAM
Anda baru selesai menambah akaun bank anda ke akaun paypal.ulang proses yang sama jika ada tambahan yang anda inginkan.
Anda boleh periksa email anda sebagai makluman dari paypal yang menyatakan akaun paypal anda telah di kemaskini sebentar tadi.
Selesai tutorial.Jazzakallahu khairan : )
5 Komentar untuk "TUTORIAL CARA TAMBAH AKAUN BANK DALAM PAYPAL"

Popular Posts

Back To Top