w a n n u r s y a r i f a h

KISAH KEYWORD,CPUV DAN GUNUNG BERAPI

Keyword,cpuv,hosting dan gunung berapi

Salam ukhwah fillah semua.entri 3 dalam satu ni sengaja saya tulis sebab jimat ruang blog saya ni.hee..(apakah kaitannya tu ???).

Yeee..semestinya ada kaitan.bagi hosting blogger,macam saya ni..ceer tengok sekeliling blog saya ni..kan pakai hosting blogger..kan..(dush..dush..tumbuk peparu anda jika tak perasan haha).Baik..dah alang² langkah bendul tajuk kan..ada baiknye kita terus bersembang simbong mengenai hosting.

Hosting

-Hosting adalah rumah.yang mana alamatnya adalah domain.
-domain tu macam ni --->>> www.domain.com.
-hosting tu dalam dia ada semua yang anda simpan dan guna.macam blogger.
-walaubagaimanapun,platform berbayar adalah tidak sama dengan platform blogger.
-pertamanya kerana yang berbayar ni ada quota limit bandwitch dia sendiri.kalau dah dekat² nak habis tu kita kena topup untuk mengelakkan hosting jadi pelahan dan sebagainyalah.(harus rujuk penyedia khidmat hosting anda.sebab berbeza pakej)
-quota ni ada pakej dia.ada yang 1gb,2gb malah tanpa had mungkin.tapi sudah tentu mahal la kan.
-baik..dah faham yang tu..kita beralih ke hosting blogger.

Hosting blogger
-hosting blogger ni telah diberikan oleh mr.google secara percuma.
-tapi ada syaratnya,mesti ada akaun gmail.Kalau nak buat blog guna hosting blogger,anda harus ada dulu tu gmail.
-gmail tu boleh di buat je percuma juga tu.
-lepas tu dah boleh signup blogger.senang je tu.
-dan lepas tu kan,tambah wiget yang ringan sikit.selalunya widget plugin dia memang berat.sebab tu saya keluarkan sikit².ni pun rasa macam nak keluarkan lagi widget yang nampak macam best untuk di buang.kikiki.
-kalau saya pakai hosting berbayar,mesti dah over limit kan..

Baik..dah ada blog tu apa kata kita jadikan blog kita sebagai 'tabung'.Berblog sekarang bukan sekadar hobi dah,malah menjadi sumber pendapatan sampingan.kalau anda nak jadi kan blog sebagai sumber pendapatan utama,anda tidak boleh kekal dengan kedudukan anda sekarang,anda mulai dari saat itu,perlu menjadi profesional.haa..nak jadi pro mesti matang dan tak cepat mengalah.harus bermula dengan sesuatu yang anda tahu.kang nanti orang baca artikel anda pastu dia tanya anda,sekurang² nya anda boleh jawap walaupun cuma hits atau point.Baru pembaca suka dengan apa yang anda tulis..kan.


Keyword

Baik.keyword ni macam di atas tu.pembekal aiskrim pun ada masuk blog saya ni ha.keyword ni kata kunci yang di taip oleh pencari di search enjin tu.macam kita nak cari sesuatu kita terus google betul tak..ha..macam tu lah dia.kalau ada yang masuk ke blog kita,maka itu akan terpapar di akaun nuffnang.siapa tak ada tu sila memohon kepada nuffnang malaysia.


Keyword minggu ni

Ni keyword yang selalu tiap minggu ada dalam blog saya.kalau anda blog pasal ABC,Mana mungkin dapat keyword 123 kan..jadi..pilih niche blog anda yang sesuai dengan diri anda.sebab anda nak hari² atau selalu jengok blog kan..nanti jadi rojak pula..


Keyword bulan lepas

Tengok lah mana yang popular.buat lah artikel mengenainya.nescaya dalam bulan² akan datang ada tu yang membacanya.


Cpuv nuffnang

Bagi yang ada akaun nuffnang,cpuv memang susah nak dapat.Tapi kalau dah rezki tu tak kemana kan.yang bertanda merah tu dah kredit pagi tadi 16/2/14 .tu cpuv ke-8 n ke-9.cuma lambat dia masuk akaun.pagi tadi baru je masuk.Alhamdulilah.moga murah rezki kepada mereka yang kreditkan ke akaun saya ni.dan terima kasih juga pada pembaca setia saya.


"Orang memberi,

Kita merasa,

Orang berbudi,

kita berbahasa"

Ada pantun untuk nuffnang hee ^_^

"Hutang emas boleh di bayar,

Hutang budi di bawa mati"

Wahh wahh waahh Nur hekhek..

"Buah cempedak di luar pagar,

Ambil galah tolong jolok kan,

Saya budak baru belajar,

Kalau salah sila tunjukan"

Kikiki ...

Terima kasih nuffnang : )

Erhhh..jap ye..saya nak tunjuk ni..foto gunung berapi..jap..best foto ni..nampak tersangat seram je..


Gunung berapi surabaya

Haa..nampak ape anda di foto tu..ceer lah tengok baik²..ssyyy jangan bagi tahu orang...nanti orang takut..heee..tak tahu la saya sape yang ambil foto gitu..beraninye dia.gunung tu dahla keluarkan lavar..debu dia beracun kowt..tapi memang advanture la..huhu
foto cc islam itu indah fb


Yang ni bagaimana?

Subhanallah...

Baiklah,itu sahaja untuk waktu ini ye..jumpa lagi
^_^× (peace kat mata)

P/s-Happy befday ustazah.semoga sejahtera dunia akhirat.my umie befday on 17 februari 2014

Tag : NUFFNANG
8 Komentar untuk "KISAH KEYWORD,CPUV DAN GUNUNG BERAPI"

kadang-kadang keyword tu boleh jadikan idea untuk entri baru kan?

Ye cik Qema Amaya.keyword menandakan yg pelawat mencari artikel untuk di baca..Cth mcm Jibril a.s.,maka kita bole t
Tulis mgenainya : )

Ouh en.khairudin rupanye..hee..t.kaseh.. : )

Interesting!!! Very interesting!!!... answer some of the questions I asked myself about Nuffnang... :D

Thanks Wafa.hope this can help you for add knowlegde about nuffnang :)

bagus perkongsian ini.. boleh jdkan keyword search sebagai tajuk entri blog.. terima kasih ya.. :-)

Same² Mycherita.a.ah mang byk kita bule pilih dri senarai keyword yg ade.. : )

Popular Posts

Back To Top