w a n n u r s y a r i f a h

KEMBALIKAN STATUS GLITERATTI

STATUS GLITERATTI

Assalamulaikum pembaca ku semua

status gliteratti anda hilang selepas menukar domain baru? Gliteratti bertukar non gliteratti setelah delete blog lama?

Ouh..jangan bersedih.la tahzan.ada caranya.


Gliteratti yang macam kat atas.kalau bukan warna hijau.

Jika anda bertukar ke non gliteratti secara tertiba,usah panik apatah lagi terjun ke bawah paking kereta rumah anda.huhuhu...

Pertama sekali anda harus lakukan adalah seperti berikut:-
-pastikan anda telah gantikan blog yang di delete tu dengan yang baru.(sama je kan blog tu.just tukar nama domain je kan.itu kalau anda dah terdelete url blog lama di akaun nuff la)
-tak perlu daftar akaun nuffnang baru.submit je di add blog.
-macam biasa,letak 3 ruang iklan di tempat asalnya.kode anda harus dapat setelah update survey.
-copy 3 jenis kode tu dan letak di blog anda.nak letak di widget pun boleh.saya letak di widget je.
-tengok berfungsi atau tidak.
-dah selesai dan marvelous blog anda tu kita submit tiket pula.(nak bagi tahu yAng blog kita ni dah marvelousylis huhuhu)

Tapi sebelum tu nak bagi tahu dulu.apabila blog yang di delete tu berlaku,maka statik blog tu akan turut termusnah lebur bersama dengan earning ongoing anda.jadi pastikan tunggu yang ongoing tu dah tamat baru la letak domain baru.(ongoing tu akan dikreditkan ke akaun anda.jumlahnya rujuk menteri kewangan nuffnang ngee.)tapi earning anda yang lama tu kekal ada.itu hasil anda,tiada siapa akan sentuh.sebab dah jadi milik mutlak anda apabila di kreditkan.melainkan kalau belum kredit atau masih ongoing tu.

Awas yaa..pastikan yang ongoing tu puas berjoget dulu di blog anda sebelum anda tukar menukar.nanti merajuk pula tu yang berjoget.


Contoh submit tiket


Yang ni soalan saya dan keterangan untuk blog saya.

Bagi tahu yang blog kita dah okey.semua berfungsi dengan jayanya.serta bagi tahu tujuan kita delete url blog lama tu.bagi tahu juga yang kita masih guna blog lama tapi cuma tukar domain.atau apa² yang di fikirkan sesuai.


Jawapan balas dari Rosanne Tan

Ha status saya telah di kembalikan dalam tempoh 24 jam.bergantung kalau mereka tak sibuk.mungkin ada makan masa dalam 7 hari.atau juga blog anda dalam keadaan sepatutnya.kalau tiada apa² masalah,insyallah semua seperti sediakala dan gliteratti anda akan di berikan semua.mudah sahaja.tutorial dan tips ini khusus buat mereka yang menukar domain atau blog di akaun nuffnang.andai tak dapat juga,minta penjelasan dari mereka mengapa status anda di tarik balik.itu sahaja

Semoga bermanfaat.Jazzakallahu khairan. : )


Tag : TUTORIAL
7 Komentar untuk "KEMBALIKAN STATUS GLITERATTI "

Same² en.khai..just kongsi tuk umum jew nim

Sis, macam mana nak cek iklan yg tengah ongoing tu? :)

Wah... nice sharing... gud luck...nuffnang Abak tak bganjak la..hehee.. biarkan jela....

Miss huda<<<---sori ye lmbt reply..yg onging tu kene check kt earning dya

Nuffnang Abak berganjak? Bkn time/musim kowt..tgu berbuah dlu hee

bagus la kalo status giltterati dah dikembalikan.

Popular Posts

Back To Top