w a n n u r s y a r i f a h

AL-QURAN SEBAGAI PANDUAN


AL-QURAN SEBAGAI PEGANGAN DUNIA AKHIRAT

Assalamualaikum semua.Disini saya ingin berkongsi sedikit ilmu yang ada.baiklah,mungkin ramai yang dah ter foward,terkongsi,ter macam² lagi.itu bagus.tapi apakah kita merujuk dulu kesahihan isi nya sebelum tekan butang forward ?..apa yang saya ingin maksudkan seperti dibawah.

26 Dec 1861 gempa bumi di Egion, Yunani
26 Mar 1872 gempa bumi di Owens Valley, USA
26 Aug 1896 gempa bumi di Skeid, Land, Islandia
26 Nov 1902 gempa bumi di Bohemia, sekarang Czech Republic
26 Nov 1930 gempa bumi di Izu
26 Sep 1932 gempa bumi di Ierissos, Yunani
26 Nov 1943 gempa di Tosya Ladik, Turki
26 Dec 1949 gempa bumi di Imaichi, Jepun
26 Mei 1957 gempa di Bolu Abant, Turki
26 Mar 1963, gempa bumi di Wakasa Bay, Jepang
26 Jul 1967 gempa bumi di Pulumur, Turki
26 Sep 1970 gempa bumi di Bahia Solano, Colombia
26 Jul 1971 gempa bumi di Solomon Island
26 Apr 1972 gempa bumi di Ezine, Turki
26 Mei 1975 gempa bumi di N. Atlantic
26 Mar 1977 gempa bumi di Palu, Turki
26 Dec 1979 gempa bumi di Carlisle, Inggris
26 Apr 1981 gempa bumi di Westmorland, USA
26 Mei 1983 gempa bumi di Nihonkai, Chubu, Jepang
26 Jan 1985 gempa bumi di Mendoza, Argentina
26 Jan 1986 gempa bumi di Tres Pinos, USA
26 Apr 1992 gempa bumi di Cape Mendocino, California, USA
26 Okt 1997 gempa bumi di Italia
26 dec 2004 tsunami aceh
Satu fakta nombor yg menarik untuk kita fikir-fikirkan:
Adakah kita sedari...???
Acheh
Tsunami
26-12-2004,
Jogja
Gempa
26-05-2006
Tasik, Jawa Barat
Gempa
26-06-2010
Guru Merapi
Meletus
26-10-2010
Jambatan Tenggarong
Samarinda, Indonesia
Runtuh
26-09-2013
Bulan 10 TAHUN lalu pada tarikh 26 Okt.
Taufan Haiyyan diutus Allah SWT untuk menunjukkan kekuasaan Nya kepada seluruh rakyat
Filipina yg telah merobohkan "Rumah Nya" di Manila untuk digantikan dgn shopping mall!!
Mengapa semua ini
Berlaku pada tarikh 26hb
Adakah ini satu kebetulan??
Bukalah dan bacalah
Al-Quran Juzuk ke: 26
Allah SWT telah berfirman
Mafhumnya:
"sedikit waktu lagi Aku akan menggoncang kan langit dan bumi, laut dan darat".
Biar mereka semua tahu bahawa Mu'jizat Allah itu ada !!!


Inilah yang ramai di antara anda ada memforwardkan isi tersebut sebelum merujuk terlebih dahulu kepada Al-quran Al-karim.eloklah selepas ini kita bookmark link surah² Al-quran dari mySurah supaya apa² yang kita rasa macam kurang pasti,boleh kita semak dengan hanya klik bookmark tadi.

Ayat yang menceritakan tarikh² bencana alam tersebut Rasanya bersumber ayat atau surah tu dari kitab bible 2:6.Jadikan Al-quran sebagai panduan kita.Nescaya tidak akan tersesat.

Semoga bermanfaat.Jazzakallahu khairan.

Tag : ISLAM
2 Komentar untuk "AL-QURAN SEBAGAI PANDUAN"

Maaf, saya kurang faham point yang ingin disampaikan... maksudnya kaitan tersebut bukan dari Alquran tetapi bible? saya x perasan info tersebut pernah diterima atau tidak,... apa tah lagi untuk share dengan orang lain... betul ke apa yang saya faham?

ouh maaf saie tak jelaskn lebih lanjut dlm entri.bgini,mereka mengaitkan tarikh² bencana alam seperti di atas dgn juzuk ke-26 al-quran,sdgkn tidak ada.sebnarnye ayat tersebut bersumbe dri kitab bible surah 2:6 ..byk org islam do sebar fakta tu..skgkn tu dri bible..

Popular Posts

Back To Top