w a n n u r s y a r i f a h

TRAFIK BLOG

Bismillah..

Salam ukhuwah fillah.artikel ini ditulis khas untuk blogger baru macam saya.dimana apabila kita sudah mempunyai blog.dan lengkap memang widget adsvertising tak kesah dari mana syarikat,maka sudah tentu kita mahu mendapatkan sumber segar trafik blog.(tips dari blogger ternama yang saya dapat).jadi memang banyak tempat untuk kita ping url/artikel blog kita di laman aregator(betul la kowt ejaan tu.maaf kalau salah)

Baiklah,salah satu tempat berikut adalah di ping.je.tempat ni memang terkenal.saya kerap ping url blog saya di ping.je tu.hasilnya agak baik.memandankan kita masih baru,harus untuk kita mencuba submit entry baru kita ke ping.je.

Di ping.je,kita boleh memilih widget untuk manual yang terdapat di widget edit.kat situ kita kena pilih nak yang macam mana.contoh kalau nak satu collum maka pilih la satu,macam kat atas tu.kalau nak dua,tiga pun boleh.semua widget harus kita edit sendiri dan copy code yang diberi kemudian letak di bahagian widget blog kita.senang jew kan..

Err saya ingat nak buat ubah suai template tapi belum ade mase sesuai.nak kemas² sikit blog agar nampak lebih mesra pelawat.baik itu saje entry mengenai trafik blog.boleh cuba kemudian.jumpa lagi

Tag : BLOG
6 Komentar untuk "TRAFIK BLOG"

Tapi Ping.Je ni bahaya sket sebab nanti bila Exchange Ratio kita mencecah 500%, semua post kita TIDAK lagi dipaparkan. Untuk memaparkan semula post, kita kena klik2 post orang lain untuk mengurangkan exchange ratio. Makin ramai yg klik post kita makin tinggi exchange ratio yg kita dapat.

a.ah..memang exchange ratio..tpi klu dri segi advantage kite dpt kongsi entry kite dkt blog yg laen juga..tpi stakat nim ratio saie blom tahap tu..

ping blog memang mambantu..good luck ya!!!

Popular Posts

Back To Top