w a n n u r s y a r i f a h

RESIPI BLUEBERRY CHEESECAKE

RESEPI CHEESECAKE BLUEBERRY

Assalamualaikum semua.entry kali nim saie kongsikan resipi buat blueberry cheesecake bersama yugort.suka tak yugort?? Mesti suka syagat kan..

Baiklah,apa yang perlu kita sediakan untuk membuat blueberry cheesecake nim adalah sediakan bahan²-bahan seperti di bawah.

Bahan-bahanya adalah:-


Krim cheese


Gula


Telur ( dalam 2 biji )


Tepung gamdum


Jus lemon


Yugort fruit selection ( terpulang anda nak buat perisa apa )

Mari semak bahan² tadi:
*250g cream cheese
*200cc/ml fresh cream/plain yogurt/bluerberry
*2 sudu besar jus lemon
*3 sudu besar tepung gandum
*2 biji telur
*90g gula


Prosedur membuat cheesecake ( hmm macam kat dewan bedah pula SOP kan..huhuhu)
1.pertama sekali anda harus panaskan oven 170°degree. Sapukan loyang dengan butter atau alas dgn kertas minyak pun boleh juga (oven paper).
2. Masukkan semua bahan-bahan ke dalam mixer atau blander. Mix biar sampai jadi cream(yang nim        pastikan betul-betul jadi krim ye)
3. Selepas itu,anda masukkan bahan-bahan yang sudah jadi krim tadi ke dalam loyang dan bakar selama 40-45 minit
4. Setelah hampir masak atau selepas 30 minit bolehlah letak aluminium foil untuk
mengelakkan permukaan hangus.

*Tips cheesecake yang sedap.
(selalunya orang akan terus makan kalau cheesecake nim dah sejuk,akan tertapi,kalau mahukan lebih sedap ikuti petua nim.)

**Bila sejuk simpan dalam peti ais semalaman untuk mendapatkan rasa cheese cake yang penuh kesedapan di hari esok. : )


Inilah rupa cheesecake tadi yang anda buat setelah menggunakan yugort.mmmmyummii sedapkan.

Jadi,anda boleh lah mencuba nya resipi nim di rumah tanpa segan dan silu.


Okey people,goodluck and do the best
Have a nice day.thanks for visit me
^_^

Recipe for nestle sponsor post

6 Komentar untuk "RESIPI BLUEBERRY CHEESECAKE"

Wow..so yummy Alinn..mesti sedap giler ni..he..he

sedapnye nmpk..nk try la nanti...jemput singgah blog sy http://dsupermama.blogspot.com/

hheee sedap kalau pndai wt..t.kaseh melawat

Popular Posts

Back To Top