w a n n u r s y a r i f a h

LOW PROFILE BLOGGER SIRI 1


Assalamualaikum dan salam ceria.entry nim sengaja saie cipta sebagai satu permulaan buat blogger baru seperti saie.hampir setiap hari saie mengemaskini entry blog saie.kerana saie merasakan terlalu banyak untuk saie berkongsi kisah cerita dan apa sahaja yang rase molek.kalau.cerita bab politik,artis2 or benda merapu mapu tu malas la saie cerita pasal dorang.disini para pelawat harus tahu,nim adalah blog yang islamiyah.jadi saie sangat la segan untuk membuat cerita2 kontroversi macam tu.berat nanti kat akhirat saie nak bawa diri saie nim kat sana.hasil sumber kewangan biarlah berkat dari pekongsian ilmu.sebab yang akan dibawa ke alam akhirat sebagai bekalan salah satunya adalah ilmu yang bermanfaat.

Sebelum nim blog saie lebih berisikan sejarah islam,namun dengan luasnya ilmu yang ada di dunia nim ( ore yg suka kongsi ilmu / bertukar2 pendapat ) ,elok kiranya kita mempunyai ilmu dan mempergunakan ilmu yang ada nim sebagai sumber di dunia akhirat ( dapat wet n dapat pahala ).

Oleh kerana saie adalah permaisury di laman nim,dan anda adalah tetamu saie,( saie tahu awok nim datang ade hajat kan..nk ilmu kn jup.tgu saie memberi tazkirah ye )maka dengan itu saie mempekenankan untuk berkongsi 'PING'  yang ramai ore belum tahu ( blogger baru n fresh macam saie nim )

'PING'

Anda harus tahu kegunaan ping tu..maksudnye bile kita da update entry baru di blog,kita pergi ke ping gogle n masukkan url entry baru tu.nanti saie bagi link.awok nanti koment silatinggalkan link blog juga okay.senang saie nk kirim utusan.ping nim tujuan nya cuma nak bagi tahu gogle yang kita da buat entry baru.bila da submit url tu,akan mudah la ore dok cari.so bila ore dok search entry kita pada enjin turbo gogle,akan muncul kita punye tajuk entry or blog.

Anda pilih lah mana2 ping yang anda mahu.klik dan isikan url anda serta submitkan di link berikut.
So saie ucapkan selamat maju jaya.saie akan update lagi insyallah jika ada masa yang sesuai.mulakan dari bawah untuk mencipta tapak.

"kota rome tidak dibina dalam satu hari"

PING GOGLE
PING WEBMASTER GOGLE

Klik link di atas tu



Pada yang nak tengok lebih detail pasal inti klik sini untuk ke laman inti

Sekian jumpa lagi.ma'as salama ^_^

Tag : BLOGGER
3 Komentar untuk "LOW PROFILE BLOGGER SIRI 1"

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 7
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

jom join GA teman sekali.. bole tambahkan follower adik dan blog kenal lebih banyak blogger lain.. heee.. jom singgah blog teman yea.. =)

ehe..t.kaseh melawat titew..done memfollow anda..tpi xthu yg ke berapa ^_^

Popular Posts

Back To Top