w a n n u r s y a r i f a h

LIST REVIEW BLOGGER

Assalamualaikum.saie nak cerita pasal list review blog nim.bila saie berblog walking ke merata tempat,saie terperasan yang name blog saie tersenarai antara salah satu dari 100 pemenang review list blog seseorang hihi.saie kan baru lagi,so kena la rajin berblog walking.

Bagi blogger baru seperti saie nim harus lah banyak melawat blog senior yang lain,kita akan nampak banyak tips² dan gaya dari setiap blog yang kita telah lawat.manalah tahu tertibatersenarai sebagai antara review list ke kan.saie pown tujuan nya cuma nak mengembara antara blog² sambil menambah pengetahuan tentang blog nim.itulah la rezeki.untung dapat tersenarai.bukan senang or ada yang sudi menyenaraikan blog kita nim.nak² lagi blog saie nim mengikut rank alexa,berada dalam kedudukan 15,080 blog di malaysia.kalau di dunia dah ke berapa juta la tu.

So kat mana yang blog saie tersenarai tu?nanti ye saie bagi link dya.


jejakahangat

HAaa di situ la para pemenang di senaraikan.saie ingat nak buat macam gitu juga.tapi sebelum boleh buat segmet begitu,blog saie mesti la betul² berada dalam prestasi optimum.untuk berada dalam prestasi optimum,maka di galakkan untuk banyak mengembara ( blog walking ) ke blog² seperti blog jejaka hangat tu.hmm ehh saie kena makeup² blog saie nim sebab nanti dya akan membuat review ke blog saie.tetamu special nim.hihi...

Ouh ye..pasal sponsor post tu,saie sebenarnye melakukan sesi latihan dan cuba menghantar resipi tu ke nuffnang.sebelum saie dapat email tu,saie ada tanya pasal sponsor post.buat masa sekarang nim blog saie boleh di katakan belum besedia untuk menerima mana² kempen besar termasuk cpuv.kalau segmet review list or blog walking mega tu baik lagi,sebab saie memang menfokus kearah tu dulu sebelum acara besar bermula.macam yang sebelum nim,belum sedia apa² tertiba cpuv dah kredit.hmm kira bonus la tu.so lain kali kita mesti berjaga².

Buat masa sekarang aktiviti blog saie seakan pelahan sebab salah satu faktornya adalah blog walking dan surf or exchange trafik blog dan juga ping blog.benda nim bila kita buat memang makan masa.cuma ping blog nim saie dah mula dari awal dulu.ping blog nim penting untui mendapat seo yang mengarah trafik ke blog kita bermula di search engine optimum lagi.

Apabila ping blog saie berada dalam keadaan baik,maka trafik akan mula masuk secara pelahan² bergantung kepada tajuk dan kandungan entry kita.ada satu tajuk dan entry nim sangat penting.cara saie berblogging nim mungkin lain,bila saie berblogging,saie akan buat entry dulu,kemudian ping blog saie ke mana² yang saie rasa nak.(selalunye saie akan ping ke gogle dan pingmyurl link pingmyurl ).

Selepas pingblog tu selesai baru la saie ke mana² laman social yang lain seperti facebook.ehh tahu ke facebook n twitter saie ape? Hihihi rahsia..sape tahu untung la kan... :-p .bila dah ke fb or twitter,di situ la saie mempromot kan blog saie nim.kemudian dari situ jua la saie akan berblog walking apabila adanya link² blog di ruang wall fb group.selalunya purata blog saie melawat untuk( blog walking ) lebih kurang 5 blog sehari.selalunye blog walking sahabat blog saie sendiri jew sebab mereka kan sahabat.so selepas tu baru la saie pergi tengok akaun nuffnang saie tu.hihi pada mase saie update nim ,akaun nuff saie bertambah earning dya..alhamdulilah.so kalau beterusan begini saie ingat awal tahun depan saie nakbuat cashout la.buat bayar roadtax bolehkan hihi..

Baiklah..maafla ye entry nim panjang sangat.pada jejakahangat,t.kaseh masukkan saie dalam review segmet awok ye..sekian jumpa lagi semua

Tag : BLOGGER
2 Komentar untuk "LIST REVIEW BLOGGER"

Popular Posts

Back To Top