w a n n u r s y a r i f a h

KEYBOARD UNTUK TABLET



Selamat pagi...
skg saie nk bg info pasal tablet.baek la..info nim sesuai buat blogger yg mang tak reti guna tablet bila sedang berblogging..saie post entry yg pertame sampai la entry ke 108 nim mang gune tablet jew..siyesly k..

Tapi mang byk soflware harus install dlu tuk surpot dya pnye setting ..sng..kt mane2 bule berblogging..tpi klu nk lagi senang pstikan ade keyboard n mouse..terutama tuk tujuan setting httm  layyout n sbgainya..selain memudahkn anda tuk menaip pada kelajuan 1.½ j/km sesaat ehee..
Bile da pkai keyboard n mouse..terase mcm pkai lappy plak..huhuhu


Gambar kat atas tu contoh bila da pakai keyboard..smart kn...

Kelebihan dan keselesaan
bule la menaip dengan selesa nt..bukan sahaja untuk memudahkan saie sahaja..akan tetapi,anda juga bule mengulangkaji pelajaran jika ada soflware pdf.senang,saie dlu belajar pown buat mcm nim..copy nota slideshow from lecture and just paste dlm tablet kite..kat mane2 da bule on tablet wt review kt nota lecture td..malah waktu event pameran pown saie guna tablet saie tuk para pengunjung menaip kata carian or melihat info pada skrin tablet dengan hanye satu sentuhan.
yg paling best ape tw.,kite bule baca ayat al-quran selepas kite installl app nim dari store app.free jew..so tablet saie nim mang penuh dengan app islamic..cume kena ade intenet jew..kite juga bule memilih nak yg jenis offline or full user online..upto you dear huhuhu

cadangan saie
tablet android yg saie gune kn adala jenis versi 4.0.4.
saie syorkn anda membeli tablet dari versi 4.0.4 keatas.sbb nim yg paling terbaru n bule terima kebanyakn applikkasi di store app.

saie ingat just nak cite pasal keyboard jew..nim meleret2 ke tengah lautan pasific (ads nuffnang)..

Okey sekian info tablet..jumpe lagi..tata ^_^

Tag : ANDROID
2 Komentar untuk "KEYBOARD UNTUK TABLET"

dah lama nak beli tablet..tapi tak berkesempatan lagi..must get one, one day..thanks alin for info..

Insyallah.ade rezki cik raudah dpt la pkai tab

Popular Posts

Back To Top